over ons
Een authentieke creatieve werkplek vinden in het prachtige historische centrum van Den Haag is geen makkelijke opgave. Zowel het Marishouse als de omgeving waar het huis zich bevindt hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Den Haag. De romantiek van het begin van de 20ste eeuw zijn voelbaar als je in deze ruimte werkt.
De ruimte bevindt zich in het creatieve en culturele centrum van ’s-Gravenhage en geeft de stimulus die je nodig hebt als je met een kleine groep creatieve inspiratie zoekt. Team strategie, pr-projecten, coachsessies, boek lezingen en natuurlijk brainstormen zullen van een leiendak gaan in deze heerlijke omgeving. De ruimte is geschikt voor 6-8 personen, afhankelijk van de het doel van de bijeenkomst.
Het Noordeinde staat bekend om zijn culturele uitspattingen. Galerieënhouders, schilders, lijstenmakers, beeldhouders, illustrators, muzikanten, fotografen, architecten en designers voelen zich thuis in deze omgeving. Op loopafstand vind je de beste koffie, het lekkerste eten en de leukste winkels.
Het Marishouse is eenvoudig te bereiken met openbaar vervoer, voor de auto zijn in de directe omgeving parkeergarages en openbare parkeerplaatsen beschikbaar. Aan hotels geen gebrek, met het indigo, hotel des Indes, Movenpick en Voco om de hoek voor reizende gasten.
Het gerucht gaat dat Vincent van Gogh inspiratie opdeed en ideeën uitwisselde in dit huis.
Geschiedenis
Het stijlvolle huis maakt deel uit van de “Um-1800 beweging” en is ontworpen door architect J. Duynstee.
De basis van het huis dateert uit de 17de eeuw, in 1916 werd het radicaal gerenoveerd zodat er van de oude structuur vrijwel niet meer te herkennen is. De voorgevel van natuursteen heeft ornamenten die appelleren aan de art Deco.
Het interieur, dat ook door J Duynstee werd ontworpen, is geïnspireerd op de stijl van Louis XIV en is voor een groot deel bewaard gebleven. Kunsthandelaar S.Sala was halverwege de vorige eeuw eigenaar van het pand en verkocht veel werk van de Haagse School schilders. De broers Jacob, Matthijs en Willem Maris werden in natuursteen vereeuwigd op de gevel door J.Alhorn in 1944.
Dit fascinerende huis is altijd een herberg geweest voor schilders en mensen met liefde voor kunst.
Het nummer één liedje 'Radar love' is een paar huizen verderop in de straat geschreven.